Informacja Administratora

Na podstawie art. 13 ust. 1 i 2 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych), Dz. U. UE. L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r., dalej RODO informuję:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.6 ust.1 lit.c RODO),
3. jeżeli korzysta Pan/Pani z odnośnika na stronie będącego adresem e-mail placówki to zgadza się Pan/Pani na przetwarzanie danych w celu udzielenia odpowiedzi,
4. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
5. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
6. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
7. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
8. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
9. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
10. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu.
zamknij

Jadłospis

16.10.2023 PONIEDZIAŁEK

Śniadanie: bułka ziarnista (35g), masło extra 82% (6g), szynka kanapkowa (25g), pomidor (20g), rzodkiewka (4g), szczypiorek (5g), herbata czarna z cytryną (200g),
Drugie śniadanie: banan (60g)

Obiad: zupa ziemniaczana zabielana jogurtem naturalnym (250g), makaron spaghetti durum z mięsem mielonym w sosie warzywnym z pomidorami i bazylią (150g),  kompot z mieszanki owocowej (250g)

Podwieczorek: rogalik drożdżowy (50g), masło extra 82% (6g), dżem truskawkowy (25g), mleko smakowe/ herbata czarna z cytryną (200g)

ALERGENY:

gluten, mleko i produkty pochodne, jaja, seler


17.10.2023 WTOREK

Śniadanie: chleb z siemieniem lnianym (35g), masło extra 82% (6g), wędlina drobiowa (25g), sałata (4g), pomidor (25g), kawa zbożowa Inka/herbata czarna z cytryną (200g),
Drugie śniadanie: sok jabłkowy 100% (200g)

Obiad: krupnik z kaszy jęczmiennej z ziemniakami (250g), kopytka (100g), bitki z szynki w/p w sosie warzywnym z groszkiem (60g), kompot z suszu owocowego (200g)

Podwieczorek: angielka (35g), masło extra 82% (6g), kalafior i fasolka szparagowa z wody polane masełkiem z bułeczką (120g), herbata ziołowa - mięta z cytryną (200g), marchewka do schrupania

ALERGENY:

gluten, mleko i produkty pochodne, seler, jaja


18.10.2023 ŚRODA

Śniadanie: płatki zbożowe czekoladowe z mlekiem (250g), angielka (35g), masło extra 82% (6g), pasta jajeczna z twarożkiem (25g), ogórek świeży (20g), szczypiorek (5g), herbata czarna z cytryną (200g)

Drugie śniadanie: śliwki (90g)

Obiad: barszcz ukraiński z ziemniakami i fasolą Jaś na indyku (250g), ryż paraboliczny (50g), pałeczka z kurczaka (80g), surówka z kapusty białej z kukurydzą w jogurcie greckim (70g), napój malinowy z cytryną (200g)

Podwieczorek: deser Piątuś owocowy (10g), chrupki kukurydziane (25g), herbata z cytryną (200g)

ALERGENY:

gluten, mleko i produkty pochodne, jaja, seler,


19.10.2023 CZWARTEK

Śniadanie:  chleb żytni z ziarnami (35g), masło extra 82% (6g), polędwica sopocka (35g), ogórek świeży (15g), szczypiorek (5g), herbata czarna z cytryną (200g),
Drugie śniadanie: jabłko (60g)

Obiad: ogórkowa z ziemniakami na indyku (250g), naleśniki z serem (120g), mus jabłkowy (30g), kompot owocowy z cynamonem (200g)

Podwieczorek: chleb mieszany (35g), masło extra 82% (6g), pasta z tuńczyka z serkiem i rzodkiewką (25g), szczypiorek (4g), papryka czerwona (10g), herbata czarna z cytryną (200g),

ALERGENY:

gluten, mleko i produkty pochodne, jaja, seler,


20.10.2023 PIĄTEK

Śniadanie: Stół szwedzki - chleb mieszany (35g), masło extra 82% (6g), szynka/jajko/ser żółty (25g), mix warzyw (25g), kawa zbożowa z mlekiem/ herbata czarna z cytryną (200g),
Drugie śniadanie: melon żółty (80g)

Obiad: zupa z soczewicy z makaronem (250g), ziemniaki z koperkiem (100g), filet z miruny w cieście (60g), surówka z selera z rodzynkami w jogurcie (60g), kompot z owoców mrożonych (200g)

Podwieczorek: mus owocowy (100g), ciastka kruche maślane  (200g)

ALERGENY: 

gluten, mleko i produkty pochodne, jaja, seler, ryba


UWAGA
  • Między posiłkami dzieci mają dostępną wodę mineralną firmy EDEN.
  • Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: pieprz czarny mielony, pieprz ziołowy, ziele angielskie, liść laurowy, lubczyk, curry, bazylia, majeranek, oregano, zioła prowansalskie, papryka słodka, czosnek, goździki, cynamon, cukier waniliowy.
  • Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe ilości:
    glutenu, mleka, jaj, soi, selera i gorczycy.
  • Suszone owoce oraz nasionka, które są podawane dzieciom do posiłku zgodnie z informacjami od producentów mogą zawierać śladowe ilości: glutenu, orzechów ziemnych i sezamu.

W naszym przedszkolu nie zmuszamy dzieci do jedzenia, natomiast umiejętnie do tego zachęcamy :-)