Informacja Administratora

Na podstawie art. 13 ust. 1 i 2 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych), Dz. U. UE. L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r., dalej RODO informuję:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.6 ust.1 lit.c RODO),
3. jeżeli korzysta Pan/Pani z odnośnika na stronie będącego adresem e-mail placówki to zgadza się Pan/Pani na przetwarzanie danych w celu udzielenia odpowiedzi,
4. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
5. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
6. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
7. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
8. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
9. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
10. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu.
zamknij

Jadłospis

PONIEDZIAŁEK 29.09.2025

 Śniadanie:

kajzerka (35g), masło extra 82% (6g), polędwica sopocka (25g), sałata (4g), pomidor (25g), herbata czarna z cytryną/kakao dosładzane miodem (250ml)

Obiad:

 barszcz biały z ziemniakami na wędzonce (250g), risotto z kurczakiem i warzywami w sosie własnym (150g), kompot truskawkowy (200ml)

Podwieczorek:

kaszka jaglana z musem truskawkowym/wyrób własny (150g), jabłko (60g)

ALERGENY:

 gluten, mleko i produkty pochodne, jaja, seler

 

WTOREK 30.09.2025

 Śniadanie:

płatki kukurydziane na mleku (250g), angielka (35g), masło extra 82% (6g), twarożek z rzodkiewką i szczypiorkiem (25g), herbata czarna z cytryną (250ml) banan (60g)

Obiad:

krupnik z kaszy jęczmiennej na indyku (250g), ziemniaki z koperkiem (100g), gołąbki bez zawijania w sosie pomidorowym (80g), kompot z owoców mrożonych (200ml)

Podwieczorek:

chleb razowy (35g), masło extra 82% (6g), pasztet drobiowy (25g), sałata (4g), papryka (20g), herbatka owocowa (200ml)

ALERGENY:

gluten, mleko i produkty pochodne, jaja, seler

 

ŚRODA 01.10.2025

Śniadanie:

chleb wieloziarnisty (35g), masło extra 82% (6g), frankfurterka (25g), sos pomidorowy (10g), pomidor (4g), herbata czarna z cytryną/kawa inka z mlekiem (200ml)

Obiad:

kluski lane na rosole z zieleniną (250g), ziemniaki puree z koperkiem (100g), jajko sadzone (80g), surówka z czerwonej kapusty (60g) lemoniada pomarańczowo – cytrynowa z miętą (200ml)

Podwieczorek:

 jogurt owocowy  (125g), arbuz (60g), herbatka ziołowa – mięta z cytryną (200ml)

ALERGENY:

 gluten, mleko i produkty pochodne, jaja, seler

 

CZWARTEK 02.10.2025

Śniadanie:

 ryż na mleku z żurawiną (250g), angielka (35g), masło extra 82 % (6g), kiełbasa żywiecka podsuszana(25g), sałata (4g), ogórek świeży (4g),  herbata czarna z cytryną (200ml)

Owoce suszone (60g)

Obiad:

zupa koperkowa z ziemniakami na indyku (250g), makaron z truskawkami (150g), kompot  owocowy (200ml)

Podwieczorek:

chleb ziarnisty (35g), masło extra 82% (6g), ser żółty (25g), papryka kolorowa (20g), herbatka ziołowa – zielona z cytryną (200ml)

ALERGENY:

 gluten, mleko i produkty pochodne, jaja, seler

 

PIĄTEK 03.10.2025

Śniadanie:

STÓŁ SZWEDZKI: chleb mieszany (35g), masło extra 82% (6g), wędlina/ser żółty/jajko krojone (25g), mix warzyw (35g), herbata czarna z cytryną/kakao dosładzane miodem (200ml)

Obiad:

zupa pomidorowa z ryżem na indyku (250g), ziemniaki z koperkiem (100g), ryba miruna w cieście naleśnikowym (60g), surówka z kapusty kiszonej (70g), lemoniada cytrynowa (200ml)

Podwieczorek:

 galaretka owocowa (100g), biszkopty (30g), śliwka (60g)

ALERGENY:

gluten, mleko i produkty pochodne, jaja, seler

 

 

 

Z przyczyn niezależnych jadłospis może ulec zmianie

 

 

 

UWAGA

  • Między posiłkami dzieci mają dostępną wodę mineralną firmy EDEN.
  • Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: pieprz czarny mielony, pieprz ziołowy, ziele angielskie, liść laurowy, lubczyk, curry, bazylia, majeranek, oregano, zioła prowansalskie, papryka słodka, czosnek, goździki, cynamon, cukier waniliowy.
  • Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe ilości:
    glutenu, mleka, jaj, soi, selera i gorczycy.
  • Suszone owoce oraz nasionka, które są podawane dzieciom do posiłku zgodnie z informacjami od producentów mogą zawierać śladowe ilości: glutenu, orzechów ziemnych i sezamu.

W naszym przedszkolu nie zmuszamy dzieci do jedzenia, natomiast umiejętnie do tego zachęcamy :-)