Informacja Administratora

Na podstawie art. 13 ust. 1 i 2 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych), Dz. U. UE. L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r., dalej RODO informuję:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.6 ust.1 lit.c RODO),
3. jeżeli korzysta Pan/Pani z odnośnika na stronie będącego adresem e-mail placówki to zgadza się Pan/Pani na przetwarzanie danych w celu udzielenia odpowiedzi,
4. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
5. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
6. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
7. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
8. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
9. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
10. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu.
zamknij

Jadłospis

PONIEDZIAŁEK 14.04.2025

 Śniadanie: kajzerka (35g), masło extra 82% (6g), jajecznica (25g), pomidor (20g), szczypiorek (4g), herbata czarna z miodem i cytryną (200ml)

Obiad: rosół z makaronem i zieleniną (250g), ziemniaki z koperkiem (50g), potrawka z kurczaka z warzywami (80g),  ogórek kiszony w słupkach (70g), kompot z owoców mrożonych (200ml)

Podwieczorek: budyń śmietankowy/wyrób własny (180g), chrupki kukurydziane „kręciołki” (30g), mandarynka (60g)

ALERGENY: gluten, mleko i produkty pochodne, jaja, seler

 

WTOREK 15.04.2025

 Śniadanie: płatki miodowe z mlekiem (250g), angielka (35g), masło extra 82% (6g), kiełbasa żywiecka (25g), sałata (4g), papryka kolorowa (20g), herbata czarna z cytryną (200ml)

banan (60g)

Obiad: kapuśniak z ziemniakami na wędzonce (250g), ryż (50g), filet z kurczaka w sosie słodko-kwaśnym z ananasem (60g), kompot jabłkowo-gruszkowy(200ml)

 Podwieczorek: chleb mieszany (35g), masło extra 82% (6g), sałatka jarzynowa (100g), herbatka żurawinowa z cytryną i pomarańczą (200ml)

ALERGENY: gluten, mleko i produkty pochodne, jaja, seler

 

ŚRODA 16.04.2025

Śniadanie: kajzerka (35g), masło extra 82% (6g), ser żółty (25g), sałata (4g), pomidor (20g), ogórek (4g), herbata czarna z cytryną/kawa inka z mlekiem (200ml)

Obiad: pomidorowa z makaronem na indyku (250g), ziemniaki puree z koperkiem (100g), schab pieczony w sosie własnym (70g), buraczki (60g),kompot owocowy (200ml)

 Podwieczorek: pączuszki mini (100g), gruszka (60g), herbatka owocowa (200ml),

  ALERGENY: gluten, mleko i produkty pochodne, jaja, seler

  

CZWARTEK 17.04.2025

Śniadanie: płatki kukurydziane z mlekiem (250g), angielka (35g), masło extra 82 % (6g), polędwica miodowa (25g), sałata (4g), papryka kolorowa (25g), ogórek świeży (4g), herbata czarna z cytryną (200ml)

Owoce suszone (70g)

Obiad: barszcz czerwony z ziemniakami zabielany jogurtem naturalnym (250g), makaron spaghetti z mięsem mielonym w sosie warzywnym z pomidorami i bazylią (150g), kompot jabłkowy z goździkami (200ml)

Podwieczorek: chleb wieloziarnisty (35g), masło extra 82% (6g), pasta z makreli (35g), ogórek świeży (4g), zielona herbatka z cytryną (200ml)

ALERGENY: gluten, mleko i produkty pochodne, jaja, seler

 

 

PIĄTEK 18.04.2025

Śniadanie: chleb wieloziarnisty (35g), masło extra 82% (6g), szynka konserwowa (25g), mix warzyw (35g), herbata czarna z cytryną/kakao dosładzane miodem (200ml)

Obiad: krupnik z kaszy jęczmiennej z ziemniakami na indyku (250g),makaron  z serem (120g), kompot owocowy z goździkami (200ml),

Podwieczorek: jogurt owocowy (100g), andruty (30g), jabłko (60g)

ALERGENY: gluten, mleko i produkty pochodne, jaja, seler

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Z przyczyn niezależnych jadłospis może ulec zmianie

 

 

UWAGA

  • Między posiłkami dzieci mają dostępną wodę mineralną firmy EDEN.
  • Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: pieprz czarny mielony, pieprz ziołowy, ziele angielskie, liść laurowy, lubczyk, curry, bazylia, majeranek, oregano, zioła prowansalskie, papryka słodka, czosnek, goździki, cynamon, cukier waniliowy.
  • Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe ilości:
    glutenu, mleka, jaj, soi, selera i gorczycy.
  • Suszone owoce oraz nasionka, które są podawane dzieciom do posiłku zgodnie z informacjami od producentów mogą zawierać śladowe ilości: glutenu, orzechów ziemnych i sezamu.

W naszym przedszkolu nie zmuszamy dzieci do jedzenia, natomiast umiejętnie do tego zachęcamy :-)