Informacja Administratora

Na podstawie art. 13 ust. 1 i 2 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych), Dz. U. UE. L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r., dalej RODO informuję:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.6 ust.1 lit.c RODO),
3. jeżeli korzysta Pan/Pani z odnośnika na stronie będącego adresem e-mail placówki to zgadza się Pan/Pani na przetwarzanie danych w celu udzielenia odpowiedzi,
4. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
5. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
6. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
7. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
8. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
9. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
10. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu.
zamknij

Jadłospis

PONIEDZIAŁEK 26.05.2025

 Śniadanie: chleb razowy (35g), masło extra 82% (6g), szynka konserwowa (25g), sałata (4g), pomidor (25g), ogórek świeży (4g), herbata czarna z cytryną/kawa inka z mlekiem (250ml)

Obiad: zupa pomidorowa z ryżem na indyku (250g), ziemniaki z koperkiem (100g), mięso gryzione z warzywami (80g), marchewka z brzoskwinią (70g), kompot z owoców mrożonych (200ml)

Podwieczorek:baton FLIPS (30g), gruszka (60g), herbatka owocowa – malina z cytryną (200ml)

ALERGENY: gluten, mleko i produkty pochodne, jaja, seler

 

WTOREK 27.05.2025

 Śniadanie: płatki miodowe z mlekiem (250g), angielka (35g), masło extra 82% (6g), twarożek z rzodkiewką i szczypiorkiem (25g),  herbata czarna z cytryną (250ml) jabłko (60g)

Obiad: zupa brokułowa z ziemniakami na indyku (250g), kluski kładzione łyżką z kiełbaską i cebulką (120g), ogórek kiszony w słupkach (40g), kompot truskawkowy (200ml)

 Podwieczorek: kajzerka (35g), masło extra 82% (6g), filet złocisty (25g), sałata (4g), papryka (20g), herbatka zimowa z pomarańczą i imbirem (200ml)

ALERGENY: gluten, mleko i produkty pochodne, jaja, seler

 

ŚRODA 28.05.2025

Śniadanie: chleb biały (35g), masło extra 82% (6g), parówka (25g), sos pomidorowy (10g)pomidor (20g), ogórek świeży (4g), herbata czarna z cytryną (200ml)

Obiad: zupa z soczewicy czerwonej z drobnym makaronem (250g), ziemniaki puree z koperkiem (100g), kotlet jajeczny (60g), marchewka gotowana z groszkiem (60g) lemoniada pomarańczowo – cytrynowa z miętą (200ml)

 Podwieczorek: kaszka jaglana z musem truskawkowym/wyrób własny (150g), banan (60g), woda z cytryną (200ml)

ALERGENY: gluten, mleko i produkty pochodne, jaja, seler

 

CZWARTEK 29.05.2025

Śniadanie:  ryż na mleku z żurawiną (250g), angielka (35g), masło extra 82 % (6g), krakowska podsuszana (25g), sałata (4g), papryka (20g), ogórek świeży (4g),  herbata czarna z cytryną (200ml)

Owoce suszone (60g)

Obiad: zupa z młodej kapusty z ziemniakami na indyku (250g), kluski leniwe z masełkiem i bułeczką  (150g), kompot  owocowy (200ml)

Podwieczorek: chleb ziarnisty (35g), masło extra 82% (6g), ser żółty (25g), pomidor (20g),  herbatka ziołowa – melisa z cytryną (200ml)

ALERGENY: gluten, mleko i produkty pochodne, jaja, seler

 

PIĄTEK 30.05.2025

Śniadanie:chleb mieszany (35g), masło extra 82% (6g), szynka wiejska/jajko (25g), mix warzyw (35g), herbata czarna z cytryną/kakao dosładzane miodem (200ml)

Obiad: krupnik z kaszy jęczmiennej z ziemniakami na indyku  (250g), ziemniaki z koperkiem (100g), ryba miruna w cieście naleśnikowym (60g), surówka z kapusty kiszonej (70g), napój cytrynowo - pomarańczowy (200ml)

Podwieczorek:galaretka owocowa (150g), chrupki kukurydziane (30g), mandarynka (50g)

ALERGENY: gluten, mleko i produkty pochodne, jaja, seler

 

Z przyczyn niezależnych jadłospis może ulec zmianie

 

 

 

UWAGA

  • Między posiłkami dzieci mają dostępną wodę mineralną firmy EDEN.
  • Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: pieprz czarny mielony, pieprz ziołowy, ziele angielskie, liść laurowy, lubczyk, curry, bazylia, majeranek, oregano, zioła prowansalskie, papryka słodka, czosnek, goździki, cynamon, cukier waniliowy.
  • Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe ilości:
    glutenu, mleka, jaj, soi, selera i gorczycy.
  • Suszone owoce oraz nasionka, które są podawane dzieciom do posiłku zgodnie z informacjami od producentów mogą zawierać śladowe ilości: glutenu, orzechów ziemnych i sezamu.

W naszym przedszkolu nie zmuszamy dzieci do jedzenia, natomiast umiejętnie do tego zachęcamy :-)